zondag 24 december 2017

Bart Verhaeghe: “Het Jan Breydelstadion stinkt”

Home > Nieuws > Bart Verhaeghe: “Het Jan Breydelstadion stinkt”

Dat Bart Verhaeghe vele petjes op heeft, was al eerder bekend, maar nu is hij ook nog eens geuroloog. Hij heeft vakkundig zelf vastgesteld dat het stinkt in de kleedkamers van Club Brugge.

No sweat, no smell

Maar aan de spelers ligt het niet, die nemen al eens een stortbad na weer een overwinning van Club Brugge. Neen, volgens Bart de Bouwer is het stadion door en door rot en stinkt het hierdoor in de kleedkamers. Vijf jaar geleden beweerde de ondervoorzitter van de KBVB nog, “Over zes jaar stort alles in”. Nog een jaar te gaan dus.

Tractor die aan het bemesten is
"Dat stinkt hier", aldus Bart Verhaeghe

Niks van waar

Dat is dan toch de repliek van groene buur Frans Schotte die nog wel even in het geurige Jan Breydelstadion wil verblijven. De financiële voorzitter van Cercle Brugge spreekt Bart wel eens meer tegen en misschien heeft hij wel gelijk in deze. Diverse studies hebben immers aangetoond dat er geen sporen van betonrot zijn te bespeuren.

Bart wil vooral bouwen, liefst iets nieuws

Voor hij ging leuren met zijn stadionplannen bij Club Brugge probeerde hij het eerst bij KV Mechelen. Die hem vriendelijk doch kordaat de deur wezen. Bij Club Brugge had hij wel beet en vanaf dag 1 deugde het Jan Breydelstadion voor geen meter meer.

Toegeven, het is geen parel in het voetballandschap, maar een stadion dat nog fors verbouwd werd ter ere van het EK2000, kan vandaag wellicht nog wel een tijdje mee.

Toch moet Club echt wel een nieuw stadion bouwen

AA Gent heeft met zijn Ghelamco Arena een nieuwe standaard gecreëerd. Het gaat heus niet alleen over capaciteit maar ook over meer comfort voor de gewone supporters en De Belangrijke Mensen.

Wanneer Club eindelijk in zijn nieuw stadion mag intrekken, dan kunnen ze in één klap hun budget met 20 à 25 miljoen euro optrekken. En daar koop je dan weer 40 Ruud Vormers mee.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

0 reaguursels

Reaguur op dit artikel

Bart Verhaeghe: “Het Jan Breydelstadion stinkt”