maandag 4 december 2017

De loting der Rode Duivels bekeken door bezopen ogen

Home > Reaguurders Verhalen > De loting der Rode Duivels bekeken door bezopen ogen

Vrijdag 1 december 2017 16u00. Niets speciaals zou je zo denken, maar toch heb ik de onweerstaanbare drang om mijn 49” design Sony LCD-tv aan te zetten. Iets met een loting of zo waarover nogal veel te doen is. Blijkbaar hebben wij Belgen niet echt schrik van de mogelijk ploegen die we gaan loten. Die eten we allemaal wel op met huid en haar, zelfverzekerd als we zijn.

Neen, groep G moeten we vermijden. Dan moeten we namelijk iets langer in een vliegtuig zitten en daar worden onze toppers zo moe van. Goed, de loting. Neen toch niet. Eerst moeten twee belangrijke minions nog even wat zeveren. Niet met mij, ik ga een Karmelietje opentrekken, kan alles alleen maar beter maken. Ok, de minions zijn weg, de loting dan. Weer neen. Eerst moet de één of de andere lokale Birgit van Mol (die kan mij nog altijd krijgen trouwens) nog eens bewijzen dat ze haar job echt nog niet moet opzeggen voor een zangcarrière. Geen onknappe verschijning verder, maar volgens mij had ze iets langer bij de kleermaker moeten blijven zitten. Daar mankeerde een hele mouw. En uit pure paniek om het niet te doen opvallen hadden ze maar twee kraaien op haar andere schouder gezet.

Klerevogels trouwens die kraaien. Vreten echt alles, tot elkaar toe. Crow eat crow als het ware. Maar goed, ik dwaal af. Gekweel gedaan, tijd voor de loting. Niet dus. Nog wat lokale kappers moeten eerst wat met hun benen in hunne nek staan zwieren. Een symfonie van verrekte spieren was dat daar. Na het fantastische voorprogramma, en een volgende Karmeliet, was het eindelijk tijd om met de loting te beginnen. 2 Russische deernen mochten eerst nog wat gezellig staan keuvelen in het Russisch waardoor geen hond iets begreep van wat ze zeiden.

Voor hetzelfde geld ging die conversatie als volgt: “Hey Josianne, mooi kleedje heb jij aan. Weet jij eigenlijk wat we hier staan doen, want ik heb er geen idee van.

Waarop het breed-gelipt exemplaar repliceerde: “Neen Imelda, voor hetzelfde geld lullen we hier maar wat uit onze nek en staan we hier een verdienstelijke poging te doen om lekker te wezen.

De mouwloze mocht afsluiten met de gevleugelde woorden: “Dankjewel Frieda, wij gaan nu doen waar we goed in zijn en hier wat staan zwijgen en mooi wezen. De rest is toch mannenwerk.

Eindelijk, na een half uur tijd verspelen die ik nooit meer terug krijg, begon de loting. Van de eerste pot was er niet veel belangrijks te melden, behalve dat onze paradepaardjes in groep G zitten en dus wat meer airmiles gaan verdienen.

Pot 2

Diego Armando Maradonna. Gracieus op het veld, tegenstanders degraderend tot zoutpilaren. Pluisje. Ondertussen eerder donsdekentje. Wat een fantastische strik had die man aan. Hij was er duidelijk ook trots op, dat gele stukje mode voortdurend vooruitduwend en in de hoogte stekend. Pluisje rommelde met de ballen als geen ander. Hij rommelde zo fantastisch dat hij Engeland bij ons stak. Yes, Engeland. WAGS. Knappe madammen met tijd te veel. Altijd goed. Alleen, besefte ik bij het openen van mijn derde Karmeliet, was ik er nog nooit zo eentje tegengekomen. Neen, de enige Engelse mokkels die ik al tegengekomen ben zijn iets of wat gezette, zatte, overdadig zwetende exemplaren in de een of andere Spaanse badplaats.

Geen aanrader tenzij je meer gedronken hebt dan zo’n wicht. Wat volgens mij enkel mogelijk is in een alternatieve realiteit. Goed, tijd voor de volgende Karmeliet.

En de volgende pot...

...want die 49” design Sony lcd tv staat nog altijd aan. Tunesië komt bij ons in de poule. Kan ik niets nuttigs over zeggen. Behalve misschien dat Harbaoui daar op een verloren maandag eens een interland of 11 heeft mogen meedoen. En dat ze daar kamelen hebben, veel kamelen. En zand, nog meer zand. En brede pooiers met zo van die brede dolken tussen hunne riem. Wegblijven dus.

Pot 4

De pot met de kneusjes, met de landen die meedoen om de hoop wat te vergroten. De landen die gaan opvallen door hun supporters. Met Nederland dus zou je denken. Wie loten we daar uit?

Spanning en sensatie. Panama. Het enige land ter wereld dat minder bekend is dan een kanaal dat er door loopt. Schoon ding trouwens dat kanaal. Nuttig ook. Moeten de boten niet rondvaren en zo worden die matrozen niet zo moe. Schoon vrouwen ook. Al een keer een miss universe gehad dat kanaal. Bon. Bij een laatste Karmeliet even de groep bekeken en tot de conclusie gekomen dat het kijken naar de loting moeilijker was dan ons plaatsen voor de volgende ronde. Met huid en haar opeten gaan we doen. Geen spaander van overlaten. 9 op 9 naar de volgende ronde.

En tenzij ik een dikke Engelse in haar Panamakanaal neem en haar Tunesische pooier dat niet leuk vindt, tot de volgende.

Bekijk ook:
Een artikel van

Roberto Baggio
Den Izzy

Bekend als...
  • Ambtenaar op rust
  • Religenkie
Wil je net als Den Izzy ook scoren bij de vrouwtjes?

53 reaguursels

Brutus zei

Mooi hoor Isidoor.

Van der Mauven zei

Hou het een beetje rustig, jongens!

Bearke zei

Mooi gedaan Izz....

Excelsiorke zei

Knap Izzy

Bara zei

Die grote opening, is dat met bubbels en borsten?

Bara zei

Top werk trouwens, petje af.

Bearke zei

Kijk eens aan, nog fans..

SmurF zei

Opening met tetten heb ik gelezen ergens??

[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/8b/1f/ea/8b1fea8e494b6e3874e86ac995b334c8.jpg[/img]

Arjan de Laet IV zei

Smurf,

Hier kan je geen BBCode gebruiken, wel HTML. Maar afbeeldingen staat het systeem niet toe.

Een URL weer wel.

Ik zal wel op het forum een soort vertaallijst aanleggen, zodat digibeten op oudere leeftijd ook meekunnen. :)

Jouw afbeelding is dus de deze:

De droom-tetten van Smurf

Van der Mauven zei

Jaaaaaa! Rukken godverdomme!

Arjan de Laet IV zei

Eden,

Geef toe, het is plezant dat je het woord rukken hier zomaar gratuit kan neer plempen zonder dat er een gele of rode kaart in de bus valt.

Kijk zie maar: rukken!

Bearke zei

Hey RUKKERS, wanneer schiet dat hier in gang??

Arjan de Laet IV zei

Roestig Bearke,

De grote inviteer-RONde is nog niet begonnen. :)

Zondag mag je al je sletjes naar hier sturen.

Arjan de Laet IV zei

Den Izzy zijn artikel staat wel met stip op 1 als populairste artikel van de week. Well done!

Bjorn11 zei

Dat artikel is dan ook een pareltje

Van der Mauven zei

RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKEN RUKKE-RUKKE-RUKKE! Hoera hoera hoera, hier mogen we vrij RUKKEN!

Arjan de Laet IV zei

Vollständig rücksichtslos.

Den Izzy zei

Ik ben zwaar aan het zweten over je volgende.
Merci voor de feedback mannen

Arjan de Laet IV zei

Een ambtenaar die zweet. Ja en varkens kunnen vliegen zeker? :)

Den Izzy zei

Zweten van het werk dat ik denk gedaan te hebben he.

Den Izzy zei

Wanneer gaat Da spel hier nu feestelijk open he?

Arjan de Laet IV zei

Izzy, ik ga mijn top-reporter het niet te lastig maken ;)

Ach, jullie mogen dit weekend al jullie sletjes beginnen uitnodigen.

Laat ons afspreken zondag vanaf 18:00. Ik zou zondag overdag alle reeds gespeelde wedstrijden in 'het systeem' willen stoppen. Nu oogt dat wat kaal.

Echt veel ernstige bugs zijn er niet meer. Ik ben nu nog met een paar dingen bezig "achter de schermen". Zaken waar jullie eigenlijk niks van merken, maar bv. invloed later hebben op de ranking in Google.

Er komt nog wel een extra pagina om de artikelen van reaguurders gebruiksvriendelijk te ontvangen. Hopelijk geraakt die vandaag nog klaar.

Den Izzy zei

Heb ik al gezegd dat ge goed bezig zijt?

Arjan de Laet IV zei

Er is nog veel werk te doen, Izzy, maar we staan al verder dan ik vooraf had gedacht.

We gaan ons hier nog amuseren, dat is gewoon een feit :)

Den Izzy zei

Ga nog eens een stukske schrijven.
En tussen kerst en nieuw hopelijk wat meer.

Bjorn11 zei

Ik kijk er al naar uit Izzy

Arjan de Laet IV zei

Sterreporters hun roem begint hier:

Schrijf voor Voetbal Kantine

Den Izzy zei

vraag me eigenlijk af, is hier ook iets pm achtigs al?

Arjan de Laet IV zei

Izzy, ik denk wel dat het kan. Zo niet is dit een optie die ik even moet aanzetten.

Jammer genoeg zal dit enkel lukken via het forum. Klik gewoon daar op iemand zijn accountnaam en kies dan voor 'Send Email to...'.

Probeer het eens even.

Den Izzy zei

nope.
Gaat op het eerste zicht niet.
Waarschijnlijk wel bij mensen die geen verkort profiel hebben.
Niet noodzakelijk hoor, was een bedenking.

Arjan de Laet IV zei

Raar, want ik kan het wel met mijn Redactie-account die amper rechten heeft op het forum. Voor alle duidelijkheid, Izzy, het gaat niet over de accountnamen alhier in de reacties. Wel over deze van het forum.

Den Izzy zei

denk dat het daar lukt.
Check eens

Arjan de Laet IV zei

Het lukt ja. Wel een nadeel ontdekt: ik krijg je e-mailadres te zien. Het is niet zo erg dat ik dat weet (want ik wist het al), maar het lijkt me geen goed idee wanneer anderen dat ook te zien krijgen. Zeker wanneer je een e-mailadres hebt waar je echte naam is in verwerkt.

Wees voorlopig dus een beetje voorzichtig naar wie je een e-mail stuurt. Of gebruik een e-mailadres waar niet je echte naam is in verwerkt.

Ik ga wel even uitzoeken of dit niet anders kan. Ik schrijf voorlopig wel even een sticky op het forum.

Nog eens nadeel is dat Gmail (en wellicht andere e-mailclients ook) het niet erkennen als een 'geverifieerd' e-mailadres.

Ook dat zal ik even uitzoeken.

Bedankt Izzy, ik weet weer wat doen. Meer ernstig: beter dat we dit nu ontdekken i.p.v. veel later.

Den Izzy zei

lap, ge hebt mijne mail die ik nooit gebruik of wa?
Is inderdaad niet zo goed.
Kan je het uitschakelen?
Want zou daar in eerste instantie dan voor opteren.

Arjan de Laet IV zei

Ik had je e-mailadres al tijdens je registratie. Da's normaal als beheerder en ik zou er ook geen misbruik van maken.

Maar ik vind het niet zo'n goed idee dat anderen het ook kunnen zien.

Ik ga van 't weekend wel even zien of het niet anders kan. Desnoods schakel ik die functionaliteit gewoon uit.

Den Izzy zei

topplan.

Maar mijn vraag he man. :)

Arjan de Laet IV zei

Ik heb het al nagekeken en compleet uitzetten kan wel, denk ik. Niet standaard, maar ik kan nog een beetje programmeren.

Zorgen dat je wel e-mails kan versturen, zonder dat je e-mailadres bekend geraakt bij de ontvanger is niet mogelijk. Het zou echt te complex zijn en te veel werk om dit aan te pakken.

Er is ondertussen al een 'sticky' op het forum geplaatst. Ik kan nog een bijkomend bericht zetten in het scherm waar je de e-mail kan versturen. Dan is het je eigen verantwoordelijkheid en lijkt mij de zaak wel opgelost. Uiteindelijk, boodschappen naar elkaar sturen, blijft wel plezant soms.

Den Izzy zei

langs waar krijg je ze binnen?
Mail of ergens anders op het forum?

Arjan de Laet IV zei

Die komen gewoon aan in je mailbox. In mijn geval dus Gmail.

Reaguur maar eens op het forum, ik zal je wel een mailtje via het forum versturen.

Ondertussen heb ik een 'waarschuwing' geregeld in het scherm waar je zo'n e-mail kan versturen.

De mensen moeten maar een beetje voorzichtig zijn.

Den Izzy zei

done

Big Joe zei

Is de Freddy al uitgenodigd? Die kreeg ook rood op die ding dat we niet mogen uitspreken.

Ik zou dat uiteraard zelf wel kunnen maar die bevoegdheid heb ik niet. (denk ik)

Arjan de Laet IV zei

Nodig Freddy maar uit. Het arme schaap. :)

Dogo zei

Goedemiddag oude bekenden :)

Dogo zei

Seg Arjan, hoe kun je nu mensen lokken als er geen nieuws over Antwerp is ? :)

Dogo zei

Schoon artikel en redelijken topiek....bende rukkers :)

Arjan de Laet IV zei

Eindelijk, den Dogo is gearriveerd.

En goede opmerking trouwens, Dogo. Je weet weer waar je over moet schrijven. :)

Bjorn11 zei

Welkom Dogo

Dogo zei

@Arjan : ik ga daar eens tijd voor maken, zal wel uit de oude doos zijn.
Grtz@andere reaguurders

Arjan de Laet IV zei

Dogo,

Ook oude dozen zijn welkom. :)

Kan nog best interessant zijn ook.

Het is jullie website. Ik zorg gewoon dat het technisch een beetje werkt. :)

Bearke zei

Ga bij een hamburgerketen solliciteren, goeie opleidingen daar precies..��

Bearke zei

Welkom Dogo, trouwens..fijn dat ge uwe weg al hebt gevonden.

Dogo zei

Bearke, da zal hier wel lukken maar dat gaat geduld vragen he.
Arjan moet maar wat harder werken, hij weet toch teveel :)

Den Izzy zei

dat gezegd zijnde.
Heeft er iemand een voorkeur voor het thema van de volgende column?

En ook nog welkom Dogo.
Heb gemerkt dat ge toch al geel hebt dus hou u maar kalm. :-)

Reaguur op dit artikel

De loting der Rode Duivels bekeken door bezopen ogen