woensdag 27 december 2017

Laszlo Bölöni:”Oulare en Sall zijn papzakken”

Home > Nieuws > Laszlo Bölöni:”Oulare en Sall zijn papzakken”

De immer altijd vrolijke Bölöni roept onomwonden dat Moustapha Sall en Obbi Oulare te dik staan. De 2 vetkwabbetjes zouden meer dan 100 kilogram wegen. En neen, niet samen.

Oulare weegt al jaren te veel

Wellicht door een gebrek aan professionaliteit én karakter. Het zou zomaar kunnen dat zijn blessuregevoeligheid hier ook met gerelateerd is.

Vetzak
Niet de vetkwab van het verhaal

Ook bij zijn intrede bij Antwerp stond deze olijke dikkerd al te dik.

Gelukkig is er ook goed nieuws: de kamerolifant zou terug klaar zijn voor de dienst. Maar hij mag wel iets aan zijn vetpercentage beginnen doen.

Ook Joaquín Ardaiz mag de bonen vreten

Van weightwatcher Bölöni mag ook de Uruguayaan de nodige chili eten. Joaquín staat voorlopig niet te vet, maar wordt een gebrek aan professionaliteit verweten.

Hij ligt al een tijdje te janken over pijn aan de lies, maar na deskundig onderzoek kon men niks vinden. De hypochonder ging op kerstdag nog een stukje verder. Hij werd op de club verwacht voor verzorging, maar Ardaiz stuurde zijn kat. Het is niet bekend of deze poes zwaarlijvig is.

10 spelers met een probleem

Zes geblesseerden, vier die net terug uit blessure komen. Volgens Bölöni komt het niet door de trainingsintensiteit. Wat kan kloppen, anders zou je Oulare en Sall niet door de kamer kunnen rollen.

Laszlo is heel eerlijk en zegt dat een deel van zijn spelers nooit op een hoog niveau hebben gespeeld en dat anderen dit niet lang volhielden. Hij heeft wel lof voor Batubinsika, Bolat, Borges, Corryn, Hairemans, Haroun en Owusu. Zij passen zich immers wel goed aan en staan niet te dik.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

15 reaguursels

Dirk RAFC1 zei

Honderd kilo lijkt misschien veel maar we mogen toch ook niet vergeten dat Sall en Oularé respectievelijk ook 1,93 meter en 1,96 meter groot zijn en waarbij ik Sall ervan verdenk dat hij ook minstens even breed is. ;)
Als je hen in voetbaluitrusting ziet heb ik ook niet direct het beeld dat ik wel heb wanneer ik bij Anderlecht naar een Frank Boeckx kijk die ik me naast het veld enkel kan voorstellen als een tweede Onslow uit de TV-serie "Keeping Up Appearances", bij ons gekend als "Schone Schijn", uitgezakt op de sofa in zijn marcelleke en met een blik bier en een vettige hap binnen handbereik.

Dat een groter aantal kilo's het gestel extra belast lijkt ook niet meer dan logisch, maar ik denk toch dat er meer meespeelt voor je echt kan stellen dat het mede de oorzaak is van allerhande kwetsures dan zeker wanneer het spierblessures betreft.

Zelf had ik bijvoorbeeld geen enkele behoefte om mijn spieren op te warmen voor een wedstrijd of een invalbeurt, meer nog, ik deed het ook nooit ook al ging ik er altijd vol voor vanaf de eerste seconde.
Een ploegmakker van me daarentegen presteerde het ooit om een spierblessure op te lopen voor aanvang van een wedstrijd tijdens het omkleden...
Hij was duidelijk wel iemand die zich altijd goed moest voorbereiden voor hij het veld op kwam. :)

Arjan de Laet IV zei

Ze zullen toch wel te veel wegen, Dirk. Anders zou Bölöni dat wellicht niet communiceren.

Het BMI van deze 2 jongens is te hoog. Dat is uiteraard maar een indicatie. Wellicht kent Bölöni¨ook het vetpercentage van zijn spelers. Dat zegt al iets meer over te dik of niet te dik.

Big Joe zei

Ik had toch iets ander verwacht toen je me beloofde dat men hier zomaar tetten mocht posten.

Arjan de Laet IV zei

Je hebt deze op zijn rug nog niet gezien. Doormailen naar je? :)

Modderfokker zei

mooie site hier!

BMI is flauwekul vind ik.
Toegegeven, ik sta niet echt scherp maar ben ook niet echt dik. Mijn BMI zegt echter dat ik zwaarlijvig ben. 1,84m groot en 90kg zeggen de cijfers. Deze combinatie geeft mij de titel "te vadsig", doch is mijn buikomtrek maar net over de grens met 95 cm. De brede borstkas en al zeker de gespierde voetbalbenen hebben hier vast mee te maken.

Mijne kameraad daarentegen, ook 1,84m groot maar weegt slechts 80kg, zit perfect op schema volgens die kut BMI. Zijn figuur is echter niet om aan te zien. Zijn beentjes zijn zo dik als mijn armen en zijn armpjes zo dik als mijn piemel (in gezwollen toestand). Zijn buikomtrek is 110cm van het zuipen maar zijn BMI is Ok, volgens die kut BMI is hij een gezonde gozer.

Bearke zei

Zolang ge uw goed voelt, 1.80 en 82 kg, wel ooit 104 kg, dat voelde de beentjes wel.

Modderfokker zei

Ja bij mij ook steeds jojo effect hoor. Schommelend van 105 naar 87 en terug enz..
In de zomer enkel interesse in zuipen en vreten,
Na de zomer een miserabel gevoel,
In de herfst beslissen om er iets aan te doen,
In de lente staan we dan terug scherp
Maar als de zon begint te schijnen in mei beginnen we terug met eten en zuipen.

Bedoeling is wel om de schommeling van 18 kg terug te brengen naar een schommeling van circa 8 kg.

Bearke zei

Heb nu met de feestdagen het iets té hard laten gaan, ff dimmen nu -)

Arjan de Laet IV zei

De dames hebben het over hun gewicht en afslanken en zo? :)

Modderfokker zei

Ik dacht, "waarom niet hier kan alles". ;)

Arjan de Laet IV zei

Alles niet, veel wel :)

Maar ik heb dezelfde problemen als jullie hoor. Het jojo-syndroom, het is mij niet onbekend.

Modderfokker zei

Onlangs hoorde ik een mooie, namelijk het Peter Pan-syndroom.
Iets waar ik zelf ook veel last mee heb gehad. Vanaf dit jaar probeer ik dat syndroom.van me af te schudden.

Het Napoleonsyndroom kende ik al omdat er zo veel mensen rondlopen met dit euvel (gelukkig ikzelf niet) . Maar het Peter Pan - syndroom vind ik vele mooier. Gelukkig

Bearke zei

Niks mis mee trouwens...-)

Arjan de Laet IV zei

Allemaal de schuld van de vrouwen. :)

De meeste mannen met het Peter Pan-syndroom (eigenlijk een informele term, echt-echt bestaat deze aandoening niet), hebben een vrouw/vriendin met het Wendy-syndroom.

Dat uit zich in het opnemen van een overdreven moederrol t.o.v. hun man, incluis bezitterigheid en overbescherming. Dat doen ze omdat ze denken dat ze zo de relatie in stand kunnen houden.

De meeste vrouwen hebben er wel een beetje last van, het wordt natuurlijk pas een probleem wanneer het extreem begint te worden.

Als reactie op dit Wendy-syndroom ontwikkelen sommige mannen een Peter Pan-syndroom.

De uitvinder van beide termen heeft over beide syndromen een boek geschreven.

Als je je vrouw eens over de rooie wil zien gaan, dan moet je haar eens "The Wendy Dilemma: When Women Stop Mothering Their Men" cadeau doen. :)

Modderfokker zei

Hahaha

Reaguur op dit artikel

Laszlo Bölöni:”Oulare en Sall zijn papzakken”