maandag 25 december 2017

Michel Louwagie: “Ik stop in 2020 bij AA Gent”

Home > Nieuws > Michel Louwagie: “Ik stop in 2020 bij AA Gent”

In een interview met De Morgen laat de voorzitter van de Koninklijke Belgische Zwembond, Michel Louwagie, weten dat hij stopt bij AA Gent op 31 december 2020. Tenzij Marc Coucke AA Gent zou overnemen en Michel aan de deur zet.

Michel Louwagie
Michel stapt al eens met
stress in de wagen
De stress en leeftijd beginnen te wegen

De eenmanszaak AA Gent werd een uit de kluiten gewassen KMO met meer dan 100 personeelsleden op de payroll. Niet evident voor een controlefreak zoals Michel.

In korte tijd kwamen daar nog eens de bouw van de Ghelamco Arena en een nieuw oefencomplex bij. Verder moet hij ook nog eens 3 restaurants runnen en af en toe een voetbalclub.

Venanzi is een oneerlijke man

Louwagie kwam ook even terug op de affaire ‘Adrien Trebel’.

Bij de verkoop van Benito Raman werd overeengekomen dat Standard in de toekomst ook wel eens iets mocht ritselen richting AA Gent. Bruno Venanzi schudde de hand en was akkoord.

Amper 6 maanden later lag de kwestie Adrien Trebel op tafel. Hij wou weg bij Standard en Hein Vanhaezebrouck wou hem er absoluut bij. Er werd een bod neergelegd van 2.1 miljoen euro voor 70% van de transferrechten en Bruno gaf zijn akkoord. Last minute wrong Anderlecht zich er tussen. Zij wilden 3 miljoen geven voor 100% van de transferrechten. Het financieel geplaagde Standard koos eieren voor zijn geld en lapte het herenakkoord met AA Gent aan zijn laars.

Mogi Bayat is de beste, maar je moet hem in de gaten houden

Bij de transfer van Trebel en Vanhaezebrouck speelde Mogi toch een belangrijke rol. Twee keer heeft hij AA Gent daar flink achterwaarts in de poes genaaid. Toch wil Louwagie geen afscheid van Bayat nemen. Michel past in deze een snuifje klassieke realpolitik toe. Mogi brengt goede spelers aan, maar krijgt spelers ook verkocht. En niemand kan dit beter.

Charleroi is een voorbeeld

Zij kopen goedkoop in, maken de spelers beter en verkopen ze met winst door. En ze hebben een trainer die meegaat in dit verhaal. Louwagie droomt ook van zo’n langdurig zittende trainer, maar vreest dat het bij AA Gent wegens de druk en verwachtingen niet meer mogelijk is.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

0 reaguursels

Reaguur op dit artikel

Michel Louwagie: “Ik stop in 2020 bij AA Gent”