zaterdag 23 december 2017

Nukkige Herman Van Holsbeeck zoekt een beslisser

Home > Nieuws > Nukkige Herman Van Holsbeeck zoekt een beslisser

Niet alleen Alysée Coucke, dochter van Marc, lag te huilen over de aankoop van Anderlecht. Ook Herman van Holsbeeck is helemaal het noorden kwijt. Door het machtsvacuüm weet hij nu niet meer wie kan en mag beslissen over de transfers. Vervelend, nu er net een warme wintertransferperiode zit aan te komen.

Herman Van Holsbeeck
Herman in betere tijden
Van Holsbeeck had nooit iets te zeggen bij Anderlecht

Toch niet over de transfers. Herman deed zijn huiswerk en legde de kandidaten voor bij Roger Vanden Stock en Philippe Collin, welke vervolgens bepaalden wie mocht komen en wie niet. Herman kon daarna het vuile werk opknappen - pakweg Mogi Bayat telefoneren - en zorgen dat toch minstens ‘Plan C’ bij Anderlecht tekende.

Anderlecht heeft voorlopig geen beslisser

Marc Coucke mag het niet zijn. Hij is immers nog steeds eigenaar/voorzitter van een andere Belgische club die hij over een paar maanden pas officieel in de steek zal laten. De voetbalreglementering laat hem geen andere keuze. Hij zou immers een belangenconflict kunnen scheppen en dat willen we niet.

Roger en Philippe willen het niet zijn. Zij zijn mentaal volledig klaar met Anderlecht en willen als goede huisvaders nog wel over de meubelen waken. Over enkele maanden al overhandigen ze definitief de sleutels van het Paarse huis en daarom willen zij, begrijpelijk, geen zwaarwichtige beslissingen meer treffen.

Herman weet dus niet bij wie hij terecht kan voor een beslissing en zelf mag, kan en wil hij het niet doen.

Van Holsbeeck wordt straks bedankt voor bewezen en onbewezen diensten

De kans is klein dat Herman op zijn stoel mag blijven zitten wanneer keizer Coucke met gevolg in Anderlecht zijn tenten zal opslaan. Herman beseft dit ook wel, maar erg gelukkig is hij niet met de situatie.

Michael Verschueren zal wellicht straks de fakkel wel overnemen, maar Luc Devroe is ook een kanshebber.

Geen goede zaak voor Anderlecht

Ze tellen toch een paar punten achterstand op Club Brugge en voelen AA Gent in de nek al hijgen. Het aangekondigde fantastische voetbal onder Hein Vanhaezebrouck komt ook niet echt uit de verf. Om de beoogde doelen alsnog te realiseren zijn transfers echt wel nodig.

Helaas is er voorlopig geen beslisser.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

0 reaguursels

Reaguur op dit artikel

Nukkige Herman Van Holsbeeck zoekt een beslisser