vrijdag 29 december 2017

Sint-Truiden moet zich herpakken

Home > Nieuws > Sint-Truiden moet zich herpakken

De machine Sint-Truiden laat het de laatste weken afweten. Ze zijn nochtans bezig aan een knalseizoen. Ze staan nog steeds zesde in de stand en tellen al één punt meer dan vorig seizoen na 30 speeldagen.

Factsheet
Odilon Polleunis
Naam Odilon Polleunis
Bijnaam Lon
Geboortedatum 1 mei 1943
Geboorteplaats Sint-Truiden
Positie Spits
Huidige club Gestopt in 1977
Seizoen Club W G
1962-1973 Sint-Truiden 286 89
1973-1976 RWDM 67 17
1976-1977 SK Tongeren 12 0
1968-1975 Rode Duivels 22 10
1968 Gouden Schoen
1975 Belgisch kampioen
Dat deden ze bovendien nog eens met aantrekkelijk voetbal ook. Meestal toch.

Mentaal moe

Dat is volgens oud-speler en volbloed Kanarie met stamboom Lon Polleunis toch één van de oorzaken, laat hij in Het Belang van Limburg weten. De voormalige Gouden Schoen zegt dat de winterstop er net op tijd aankomt.

Polleunis acht het ook niet onmogelijk dat sommige spelers in de wolken leven. Ze zijn meer aan zichzelf beginnen denken en verzaken het teambelang.

De spitsen missen vertrouwen

De aimabele Lon vindt het overduidelijk dat ze zonder vertrouwen spelen. Er is ook wel een probleem met de toevoer, maar die was er over een paar weken nog wel en toen werd er ook al niet meer gescoord.

Sint-Truiden heeft geen G5-bank

STVV mag dan wel in de top-6 staan, ze hebben niet zo’n gestoffeerde bank als de G5-ploegen. Sint-Truiden moet spelers die tijdelijk wat minder presteren toch laten staan. Of vervangen door 2de garnituur.

Daar kan Sint-Truiden niets aan doen, het heeft alles met budget te maken.

Andere clubs stellen zich steeds beter in op STVV

De eerste maanden kon STVV-coach Jonas De Roeck vrank en vrij met zijn ploeg over het veld walsen. Maar ondertussen hebben de andere clubs zijn tactiek in het breed en het lang geanalyseerd en de juiste remedie gevonden om de Kanaries vleugellam te leggen.

Play-off 1 zal moeilijk worden

Het zal voor STVV een hele opgave worden om alle sterkhouders deze winter in het nest te houden. Ook beginnen er een paar clubs, sommige met meer mogelijkheden, in de nek van de Truienaars te hijgen. Ploegen waarbij play-off 1 een must moet zijn.

Vooral genieten nu

STVV is sowieso gered en heeft tot nu toe geen grijs seizoen doorworsteld. Gewoon genieten van wat geweest is, alles wat er nu nog bijkomt is bonus.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

6 reaguursels

Dirk RAFC1 zei

De laatste wedstrijd tegen ons kreeg STVV geen serieuze kans bij elkaar gevoetbald voor de 90 minuten bijna helemaal vol waren.
De verdwaalde voorzet die per ongeluk richting kruising ging in de eerste helft en zowat de enige tussenkomst was die Bolat moest doen reken ik er niet bij.
En het zou misschien wel kunnen dat hun spitsen vertrouwen missen maar als je op een hele wedstrijd één deftige pass krijgt aangespeeld en dan nog pas in de 89ste minuut, dan zou je voor minder wel eens missen.
Het probleem leek mij dus eerder bij de aanvoer te liggen maar tegen het trio Haroun,Corryn en Yatabaré die eindelijk voor het eerst een goede match speelde kregen ze op het middenveld geen voet aan de grond.
Het lijkt me dus eerder een gebrek aan kwaliteit in het elftal te zijn.
En ja, ze staan dan wel op een mooie zesde plaats maar ik denk dat daar, net als voor Antwerp met hun vierde plaats, toch voor een groot deel het falen van de concurrentie veel mee te maken heeft want uiteindelijk staan er tussen de vijf laatste ploegen in het klassement met Genk, KVO, Z-W en KVM nog vier tussen die voor aanvang van het seizoen voor PO-1 gingen...
Het zal inderdaad heel moeilijk worden voor STVV om die zesde stek vast te houden met een heel peleton dat zich op slechts enkele punten achter hen bevindt, zoveel is nu al duidelijk.

Arjan de Laet IV zei

Ik denk wanneer ze de ploeg bij elkaar kunnen houden en links en rechts nog wat versterken, dat het dan wel kan lukken.

Maar dat zal wel niet evident worden voor STVV.

Ik volg Polleunis wel. Er zullen er ook wel een deel bijlopen die al 'gearriveerd' zijn. Misschien was de nederlaag tegen Antwerp de schop onder hun kont die ze nodig hadden om er straks terug vol voor te gaan.

excelsiorke zei

Wij verloren daar omdat we na een goed halfuur stopten met voetballen en voor één punt gingen. Onbegrijpelijk, en laatste minuut kregen we dan ook terecht de 1-0 binnen. Maar dit STVV vond ik echt geen sterke ploeg, en bijlange na geen PO1-ploeg. Onbegrijpelijk voor mij dat ze daar nog staan.

Dirk RAFC1 zei

@ Excelsiorke
Ik zeg het nogmaals, dat STVV daar staat is deels dezelfde reden waarom wij op nummer 4 staan momenteel; Gewoonhet falen van de concurrenten.
Wij hebben de eerste 10 westrijden 18 op 30 gehaald, de afgelopen 11 wedstrijden is dat slechts 16 op 33 geweest en toch zijn we daarmee een paar plaatsen gestegen...
Nu vond ik eerlijk gezegd dat we ook in de wedstrijd thuis tegen STVV 2 punten hebben weggeven want toen vond ik ze ook alles behalve sterk.

Arjan de Laet IV zei

Ik vond STVV toch wel goed spelen hoor. Niet elke wedstrijd, maar welke club wel? Vergeet niet dat het een middenmoter is, die al eens durft flirten met degradatie en al eens wil zakken ook.

Ze zijn echt wel aan een goed seizoen bezig. De stand liegt niet na 21 wedstrijden.

Excelsiorke zei

Klopt Dirk. Wij staan op 3 punten van PO1 en wonnen 10 wedstrijden niet... Dat kan eigenlijk niet als je logisch nadenkt. Maar ik had begin seizoen voorspeld dat jullie hoog gingen eindigen. Net als onze terugval. Maar die valt niet op door falen van heel veel ploegen

Reaguur op dit artikel

Sint-Truiden moet zich herpakken