woensdag 20 december 2017

Stijlicoon Marc Coucke verkoopt KV Oostende

Home > Nieuws > Stijlicoon Marc Coucke verkoopt KV Oostende

Marc Coucke, bekend van Twitter, verkoopt KV Oostende en koopt zich in bij Anderlecht. Het was lang geleden dat deze aandachtshoer nog eens echt in de media actief was, maar deze zet sloeg in als een bom.

KV Oostende op de fles

De voormalige eigenaar van de E-waves Phone Chip, een niemendalletje dat met onbewezen harmoniserende kwantum-fysische informatietegengolven even de schadelijke gevolgen van GSM-gebruik ging neutraliseren, moet straks inderdaad de club van zijn hart KV Oostende nu wel verkopen.

Wellicht betekent dit op termijn het einde voor KV Oostende. De club staat nu eenmaal bol van de schulden en leeft bij gratie van de bekende Twitter-filosoof ferm boven zijn stand.

Het is afwachten welke gek wil verder zetten wat la Coucke daar in gang heeft gestoken.

Marc Coucke
Modegoeroe Coucke zwaait straks de scepter bij het prestigieuze Anderlecht

Stad Oostende is boos

Ook de stad Oostende is niet gelukkig met de vaandelvlucht van de tot voor kort meest geliefde Merelbeekse Oostendenaar. Burgemeester Johan Vande Lanotte en Schepen van Sport Arne Deblauwe lieten weten dat de trouwe supporters, de medewerkers en vrijwilligers die hun hart en ziel in KV Oostende hebben gestoken, nu toch wel een ferme trap onder de kont hebben gekregen van de getalenteerde charmezanger.

Coucke was nochtans gestopt met liefdadigheid

Tot 2015 kreeg de wilde weldoener elke dag tientallen brieven van al dan niet vermeende bedelaars die uit waren op een deel van zijn zo goed als belastingvrije duiten. Hij was gestopt met geld uitdelen omdat er steeds meer mensen met financiële problemen de weg naar Merelbeke hadden gevonden.

Wellicht was de bedelbrief, vorige week verzonden vanuit Anderlecht, zo hartverscheurend dat Marc besloot het toch nog eens te doen. Voor een laatste keer dan.

Goede zaak voor Anderlecht

Dat valt nog af te wachten. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat fils à papa Michael Verschueren de algemene leiding van de club in handen zal krijgen. Naar het schijnt is de zoon van de beroemde vader niet echt uit hetzelfde hout gesneden als de vader.

Daarbij komt nog eens dat Marc Coucke niet bekend staat als een contemplatief mens. Als je zo snel al de club van je hart durft te verkopen, dan kan het zomaar gebeuren dat Coucke Anderlecht volgende week al terug in de Koopjeskrant zet.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

15 reaguursels

Dirk Van den Bogaert zei

Ik herhaal het nogmaals : Zonder clown is geen enkel circus compleet. ;)

Maar het is zoals je zegt; Marc Coucke is een aandachtshoer die vooral belang hecht aan zelf in de schijnwerpers te staan.

Maar ik vrees wel voor KVO want de vermoedelijke nieuwe eigenaar (Versluys) gaat daar een cadeau krijgen dat hem een pak centen gaat kosten om op dezelfde manier verder te zetten.
En dan vermoed ik nog dat de deal zal inhouden dat Coucke met de spons over de door hem gedane investeringen zal gaan.
Want hoe je het ook draait of keert dit KVO met het huidige kaliber van spelers in leven houden met een gemiddelde van 6.000 toeschouwers kost een pak geld tenzij men het transferbeleid omgooit en zijn pijlen richt op Provinciale voetballers in plaats van Internationals...

Hoe dan ook, als Antwerpsupporter ben ik helemaal tevreden met de gang van zaken; Ik zie ons zowaar een enorm voordeel halen uit het feit dat Gheysens de "slag om Anderlecht" niet heeft gewonnen.
Het lijkt me een meer dan voldoende reden voor een eerzuchtig man om een versnelling hoger te schakelen met Antwerp, enkel en alleen om te laten zien dat men in Brussel een verkeerde keuze heeft gemaakt. :)

Arjan de Laet IV zei

Dirk,

Wellicht zal de nieuwe overnemer het voor een symbolisch bedrag kunnen overnemen en zullen de schulden aan Coucke wel 'gereset' worden. Dan komt Marc toch nog een beetje over als de held uit het stripverhaal.

Maar wat daarna? KV Oostende zal daarna wellicht de tering naar de nering moeten zetten. De dure spelers laten afvloeien en op termijn in 1B terechtkomen. Gezien hun supportersschare kunnen ze op een natuurlijke manier niet in 1A blijven.

Tenzij ze zotte dingen gaan doen. En ik verwacht dat ze héél gek gaan doen. Met alle gevolgen van dien: opbouw van schulden tot het allemaal zal instorten.

KV Oostende lijkt me een vogel voor de kat.

Ik heb ook niet echt een goed gevoel bij een Couckerlecht. Hij past er gewoon niet bij. Ik vond zijn methodologie bij KV Oostende al niet zaligmakend, ik vrees dat hij ook Anderlecht boven zijn stand gaat laten leven. Leuk voor even, maar wat over 5 jaar?

Dirk Van den Bogaert zei

Ik zag elders nochtans een reactie van één Anderlechtsupporter die Marc Coucke "een man met verstand van voetbal en klasse noemde"...
Nu weet ik wel heel zeker dat er één ding is dat Marc "Prins Carnaval" Coucke niet heeft en dat is klasse, want dat kan je niet kopen.
Over dat eerste heb ik trouwens ook mijn twijfels...
Echt vergelijken met Constant vroeger kan ik hem niet, nee. :)

En uiteraard gaat hij willen uitpakken, al is het maar om met zijn kop
op de voorpagina's te kunnen staan.
Het laat zich nu al eigenlijk raden dat een scenario zoals dat met Gano van W-B naar KVO, of tenminste toch een poging daartoe, zich regelmatig zal gaan herhalen zodra het wat minder gaat, maar dan in een iets grotere orde.
Wellicht gaan we al hele rare zaken zien tijdens de komende weken in een poging om het gat met Brugge te kunnen dichten.
Bij voorkeur dan zonder eerst Bibendum Van Haezebrouck te raadplegen, denk ik dan.
Kwestie van iedereen te laten zien dat hij zelf ook wat van voetbal kent. ;)

En op termijn? Afhankelijk van hoe groot de schade is die hij gaat maken zullen er naast Alexandre Van Damme waarschijnlijk niet al te veel Belgische opties meer overblijven die in staat zijn om Coucke zijn "reparaties" te bekostigen vermoed ik.

Big Joe zei

En Hermanneke is al beginnen te huilen.

Daaaa-haaaag Herman.

Arjan de Laet IV zei

Joe,

Ook wel ergens normaal Herman zijn reactie, vind ik zo.

Marc is net in tha house en komt gelijk vertellen dat alles van vroeger slecht was en dat het allemaal zal veranderen.

Normaal hou je je wat op de vlakte, analyseer je het geheel, geef je jezelf tijd om de 'cultuur' te kennen, denk je over alles eens goed na en laat je de zaken rustig evolueren naar de nieuwe aanpak.

Impulsieve Marc heeft alvast onmiddellijk op wat tenen getrapt en niet alleen op die van Herman.

Bearke zei

Vind het zelfs een beetje gevaarlijk, Coucke zijn aanpak: niet ideaal om in alle geledingen draagvlak te creëren.

Arjan de Laet IV zei

Bearke, inderdaad. Dat moet jij eens ergens doen, ook als leidinggevende, je bent net begonnen en je begint gelijk alles plat te branden en te vertellen dat het beter moet en kan.

Meestal kan zo'n leidinggevende zijn positie dan niet handhaven. Een studieronde is blijkbaar niet nodig voor Coucke.

Nu ja, met zo'n impulsieve kwiet zal Anderlecht straks allesbehalve saai worden. :)

excelsiorke zei

Het is natuurlijk Coucke hé... Die zegt altijd wat hij denkt als er camera's op hem staan.

Jerke zei

Tja, gaat er een prestige project van maken, zijn enige probleem gaat zijn, zijn sportieve inbreng...

Arjan de Laet IV zei

Jerke, op het einde met Yves stuurde Marc hem sms'jes met wie wel mocht opgesteld worden en wie niet. Hein zal dat ook héél graag hebben. :)

Jerke zei

Hein zal er geil van colère van worden, Boeckx ipv Teo, k zie het hem nog doen

Bearke zei

@Arjen: zou binnenkort misschien wat tips kunnen gebruiken, ik moet binnenkort gaan praten met een 72 jarige coördinator waar ze geen vervanging voor kunnen vinden. Hij leidt de betreffende werkplaats al 40 jaar en heeft een grote stem qua opvolging. Geen idee hoe ik dat moet gaan aanpakken. Zo een kans krijg ik nooit meer..

Bearke zei

Moet wel verdomd heerlijk zijn: gewoon effe Anderlecht kopen om iemand een kloot af te trekken..

Arjan de Laet IV zei

Bearke, je mag altijd mailen met je vragen. Jij mag dat :)

Mja, lekker is dat wel, Anderlecht gewoon kunnen kopen voor the lulz. Maar nogal infantiel en impulsief ook. Ergens geeft dat ook aan dat hij niet meer met zijn voeten op de grond staat.

Ik zou toch geen Coucke bij Gent willen. Zo'n man kan je club ook echt kapot maken.

Wie zegt trouwens dat hij over 5 jaar Anderlecht niet beu is? Misschien is het dan ook te klein voor zijn ambities.

Dogo zei

@Bearke, je moet je kansen grijpen want die passeren niet elke dag.
Trek je stoute schoenen aan en ga recht op je doel af, zeg dat ook !

Reaguur op dit artikel

Stijlicoon Marc Coucke verkoopt KV Oostende