zondag 10 december 2017

Successo's vinden de weg naar Excel Mouscron

Home > Nieuws > Successo's vinden de weg naar Excel Mouscron

Gemiddeld komen er tegenwoordig 6188 supporters naar Le Canonnier. In totaliteit mocht de club dit seizoen al meer bezoekers verwelkomen dan vorig seizoen.

Ooit was het nog beter. In 2003 kwamen gemiddeld zo'n 8200 mannen, vrouwen en kinderen de wedstrijden van L'Excel aangluren. Maar toch, goed gedaan hoor.

Le Canonnier, stadion van Excel Mouscron
Le Cannonier zonder successo's

"Dat komt door de betere resultaten", zegt Gauthier Facon, commercieel directeur van les Hurlus. Toch insinueert hij dat het vooral zijn eigen verdienste is. Hij heeft namelijk een geniale marketingcampagne bedacht.

Echt wel niet, Gauthier, echt wel niet. In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen was bijna de helft van het huidige supportersleger aanwezig. De mensen die nu komen, komen omdat het goed gaat met de club. Het zijn successo's. Het is ook geen schande, dit fenomeen heb je nu eenmaal overal.

Het zal een hele uitdaging worden om het huidige publiek vast te kunnen houden wanneer het voorspelbaar terug wat minder gaat. Maar ondertussen moeten de supporters vooral genieten. Mircea Rednic koppelt resultaat aan mooi voetbal. Dan wil een luie Waal wel eens bewegen. Richting stadion bijvoorbeeld.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

5 reaguursels

excelsiorke zei

Topploeg, met topsupporters :D

Arjan de Laet IV zei

Fijn publiek wel. Zitten die mannen met hun trommels nog altijd in de tribune?

Excelsiorke zei

Uiteraard. Sfeer toch niet meer zoals vroeger spijtig genoeg. Op een heropflakkering na.

Dirk RAFC1 zei

Uiteindelijk is dat een verschijnsel dat voor elke ploeg in België zou gelden.
Waarschijnlijk zullen er wel supporters van Anderlecht en Brugge beweren dat het bij hen niet het geval is maar dat komt ook maar enkel en alleen omdat ze elk jaar meespelen voor de prijzen.
Kijk naar ploegen als Standard, Genk enz.. waar het momenteel wat minder gaat dan gehoopt/verwacht en vergelijk het aantal toeschouwers met voorgaande seizoen en je weet meer dan genoeg.

Voor ons bij Antwerp is dat ook niet anders; Drie seizoenen geleden toen er een eerste opflakkering kwam haalden we plots een recordverkoop aan abonnementen in de 135-jarige geschiedenis van de club met 4.500 stuks....
Op de laatste speeldag van dat zelfde seizoen (de befaamde wedstrijd thuis tegen Eupen) stonden er de ochtend dat er losse tickets verkocht werden naar schatting meer dan 4.000 mensen aan te schuiven.
Door de investeringen die gedaan werden in het elftal, en de voor ons toch beperkte capaciteit van het stadion in vergelijking met vroeger, hadden we enkele maanden later bij aanvang van het volgende seizoen 10.500 abonnementen verkocht.
Hoeveel abonnees we momenteel tellen weet ik niet maar het waren er voor de nieuwe tribune in gebruik genomen werd 11.500 wat ook het maximum was dat we konden verkopen naast de plaatsen voorbehouden voor bezoekers, genodigden enz... en tickets voor instanties zoals het OCMW (Geloof het of niet maar je kan bij zowat alle sociale centra van het OCMW in Antwerpen een ticket kopen voor Antwerp aan 4 of 5 Euro, als je aan alle voorwaarden voldoet)
Inmiddels zijn er voor tribune 1 terug abonnementen beschikbaar maar gezien de prijzen (500 tot 750 Euro voor een gewoon abonnement terwijl je nog niet eens van alle faciliteiten gebruik mag maken) verwacht ik vooral een nieuwe stormloop op abonnementen voor tribune 4 (oude business seats) waar vanaf januari de werken voor een nieuwe familietribune aanvangen.
Als alles goed gaat zouden we tegen het eind van het seizoen toch bijna 20.000 plaatsen moeten hebben vermoed ik.
De verwachting is dan ook dat we volgend seizoen moeiteloos de kaap van 15.000 abonnees zullen ronden, en wellicht nog een pak meer als we in de top 6 blijven hangen.

Jerke zei

@Dirk Elke verstandige Belg ziet dit aankomen, nu Gheyssens is ook gene uil, en jullie gaan een ploeg worden die spoedig zijn aansluiting gaat vinden bij de G5. De meeste topclubs kunnen op korte termijn een nieuw stadion op hun buik schrijven, maar dit is niet voor jullie van toepassing. De club wordt eindelijk gerund door capabele mensen en vergeet niet dat jullie regio qua inwoners de grootste van België is, met het meeste potentieel qua supportersaantallen

Reaguur op dit artikel

Successo's vinden de weg naar Excel Mouscron