maandag 18 december 2017

Waasland-Beveren jankt over Clement

Home > Nieuws > Waasland-Beveren jankt over Clement

Het smerige Racing Genk heeft, zoals verwacht, Philippe Clement weggesnoept bij kneus Waasland-Beveren. En die zijn daar helemaal niet blij mee.

Begrijpelijk

Philippe deed het immers uitstekend bij Waasland-Beveren. Iets waar je tevreden over bent, wil je natuurlijk niet kwijt. Bovendien mogen ze nu op zoek naar een nieuwe toptrainer en het is maar de vraag of deze hetzelfde kan wat Clement kon.

Stadion Waasland-Beveren
Clement begroet voor de laatste keer het volgelopen stadion van Waasland-Beveren

Niet dat Clement zo’n wereldtrainer is, dat moet immers nog blijken, maar het klikte wél tussen Philippe en zijn team. Er is niemand die kan garanderen of de nieuwe coach dezelfde klik zal hebben.

Ook is het maar de vraag of de topspelers bij Waasland-Beveren deze winter nog gemotiveerd bij de club willen blijven. Willen we wedden dat het niet zo zal zijn?

Racing Genk deed niets verkeerd

Ze zijn gewoon een trainer gaan halen onder contract en hebben de wettelijk voorziene verbrekingsvergoeding betaald. We moeten maar eens stoppen met aan te nemen dat trainers of spelers een soort slaafjes zijn van een club. Slaafjes die je eeuwig en drie dagen (meestal tot de eerstvolgende slechte reeks van een club) als je eigendom mag behandelen.

Een trainer is gewoon een bediende zoals een ander. Er worden elke dag duizenden bedienden weggesnoept bij andere bedrijven. Echt uniek is zo’n overgang in het voetbal ook al niet.

Waasland-Beveren had het anders kunnen verwoorden

Janken als een ongesteld wijf heeft totaal geen zin. Sniffen over de bevriende club Racing Genk die plots toch zo geen goede vriend blijkt te zijn of leuteren over trainers-weghalen-onder-contract-is-niet-eerlijk werken alleen maar op de lachspieren. Wanneer de kans zich voordoet, doen ze trouwens net hetzelfde.

Ze hadden het ook kunnen aanvaarden als een man en kunnen communiceren:

Wij bedanken Philippe Clement voor de zeer korte periode bij Waasland-Beveren en wensen hem veel succes toe in PO2 bij zijn nieuwe club.

Helaas.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

25 reaguursels

Dirk RAFC1 zei

Uiteindelijk heb je gelijk met wat je zegt.
Clement zal ook wel weten dat het bijna enkel nog bergaf kan gaan en de mogelijkheden en condities die hij bij Genk waarschijnlijk kan krijgen zal men hem in het Waasland nooit aanbieden.
Verder is er net zoals in de dagdagelijkse realiteit van het echte leven nog nauwelijks sprake van enige vorm van loyaliteit naar een werkgever toe, net zo zeer als dat dit andersom ook niet het geval is.

Het zijn allemaal zaken die men zelfs in Beveren zou moeten snappen en daarom verdenk ik hen er ook ergens van dat het hele Calimero-gebeuren sinds er gewag gemaakt werd van een eventuele overstap van Clement vooral bedoeld was om er toch nog maar iets extra's uit te kunnen halen.
Voor bestuur en aandeelhouders is het seizoen bij Waasland-Beveren, financieel gezien dan toch, al lang geslaagd.

Buiten de eigen supporters wat zand in de ogen te strooien met een boze verklaring naar Genk toe hebben ze waarschijnlijk verder niets aan de situatie proberen te doen of geprobeerd om Clement te overhalen van te blijven door hem betere condities en extra garanties te geven naar de toekomst toe.
Want dat scenario kost tenslotte geld; Nu brengt het nog wat op...

Bearke zei

Heb mijn eerste geel ooit, omdat ik dank u zei. Sorry, maar dat gemoei van de Fcb fans is er lichtjes over, hoe is Leko verdorie bij hen terecht gekomen??

Arjan de Laet IV zei

Bearke,

Of Leekens? :) Als je een trainer alleen maar mag wegkapen tijdens de zomer, dan mag je een bondscoach alleen maar weghalen na een EK of WK.

De keeper Bojan Jorgačević gingen ze dan weer halen tijdens het seizoen, buiten de transferperiode. Al hun keepers waren zogezegd 'ziek'. :)

Ach komt gewoon allemaal omdat Clement een Brugge-verleden heeft. Meer moet je er niet achter zoeken.

Bearke zei

Begin de indruk te krijgen dat mensen zoals Brutus een afwijkende gen hebben in Brugge..

Jerke zei

Maar Bearke, eindelijk geel...daar wordt je man van, rood kan ook maar dan moet je het niveau halen van Arjan, en da's quasi onmogelijk. Gisteren ook geel gehad, so be it

excelsiorke zei

Het vertrek van Leekens naar de Duivels is een jeugdtrauma geweest voor mij. Toen ik een heel klein beetje verstandiger werd, was ik blij dat hij tweede keer vertrok. En zijn vertrek bij de Duivels was gewoon een prachtig moment.

Arjan de Laet IV zei

Jerke,

Sinds ik rood heb gekregen, kan ik alle wijven krijgen :)

Arjan de Laet IV zei

excelsiorke,

Dat was de beste transfer ooit van Club. Voor de Rode Duivels dan.

Maar het was wel vergelijkbaar met Clement zijn situatie. Ook Leekens was een trainer onder contract die 'tijdens' het seizoen werd weggekaapt.

Ik heb het er allemaal niet zo moeilijk mee. God zeg, je mag toch nog kiezen waar je wil werken? Dat mogen wij immers ook.

Clement zal ook wel begrepen hebben dat er een paar goede spelers gingen vertrekken bij Waasland-Beveren. Deze winter al.

En hij zal bij Racing Genk wel een factor 3 of 4 meer verdienen.

Logisch dat je dan overstapt.

Bearke zei

Ik begin dus écht te denken dat mannen zoals Brutus, Bork en Freddy afwijkende FCB genen hebben..niet normaal hoe die anderen te keer gaan

Bearke zei

Arjen, ze hebben Leko in volle voorbereiding bij STVV gehaald, denk dat die ook nog een contractje had..

excelsiorke zei

Ik begrijp dit ook allemaal hoor Arjan. Maar als klein manneke, en je ploeg staat in zijn eerste jaar aan de leiding. En dan wordt de trainer weggehaald door de bond, gewoon omdat ze bang zijn dat dat klein ploegje kampioen gaat worden...

Nu kan ik dit natuurlijk vatten. Ik dacht niet dat Clement het ging doen, maar als het niet draait denken ze niet na en gooien hem direct buiten. Dan moet je niet verschieten dat trainers ook gewoon de kansen grijpen die ze krijgen.

Arjan de Laet IV zei

Bearke,

Precies. Het is gewoon de Boeren Codex at work :)

Arjan de Laet IV zei

excelsiorke,

Bij Leekens was het echt wel vuil. Veel kans dat Moeskroen mét Leekens toen kampioen werd. Daar stond iets op het spel.

Waasland-Beveren gaat echt wel geen PO1 halen en degraderen ook niet. Toch niet dit seizoen. Er viel niks meer te winnen of verliezen.

Ik heb het er ook lastiger mee dat een KBVB een trainer onder contract ergens gaat wegplukken. Dat clubs dat doen, da's vraag en aanbod dat werkt. Maar de KBVB zou de clubs moeten beschermen en de competitie niet mogen verstoren.

Dat hebben ze indertijd met Leekens/Moeskroen echt wel gedaan.

Bearke zei

Dus moeten ze eigenlijk bij Beveren niet zagen, seizoen is al geslaagd..

excelsiorke zei

We waren ook nog maar januari hé op dat moment. Al geloof ik ook nog steeds dat we toen kampioen konden geworden zijn. En dan hadden we de broertjes Mpenza voor veel geld kunnen verkopen.

Dat de bond Leekens kwam halen was ook gewoon een actie op onze eerste plaats. Nu zou dit denk ik niet meer kunnen voor komen. Is misschien inderdaad wel anders dan een clubtrainer weghalen. Al vind ik het ook niet zo koosjer. Maar ik begrijp de keuze van Clement ook wel. Beetje dubbel gevoel. Niet naar Genk toe, maar naar Clement, die steeds zei dat hij aan een project bezig was.

excelsiorke zei

Moet toch hard zijn hé Bearke. En was PO1 absoluut onmogelijk als er niemand vertrok deze winter?

Bearke zei

Tuurlijk is dat hard en ik vind het zelf ook niet zo netjes hoor, maar over haat beginnen en mijn club zo afmaken, het is en blijft een spel hè. Wat een bende dramaqueens.. jongens toch

excelsiorke zei

Nog niet gezien Bearke. Niets van aantrekken. Genk prachtige club. Je kent mijn mening daar over hé ;)
Hein is ook zo vertrokken naar Anderlecht, daar wordt niet veel drama rond gemaakt.

Arjan de Laet IV zei

Bwa, bij Gent was het wat verdeeld.

Daar zijn er die het hem gewoon gunden.
Anderen vinden Hein een smerige judas.
En nog anderen zijn blij dat hij is vertrokken. Vooral nadat Yves het blijkbaar goed deed. Opportunisme, het is ook Buffalo's niet vreemd. :)

Zelf vond ik het niet zo erg dat hij vertrok. Ik snapte het wel. Ik ben wel geschrokken dat hij zo snel bij Anderlecht zat. Dat had ik niet verwacht.

Vooral omdat Anderlecht voor geen meter draaide en het voorspelbaar nog steeds niet doet. Ik denk niet dat Hein het krediet bij Anderlecht heeft, dat hij bij Gent had.

Als Anderlecht dit seizoen buiten de top-3 zou eindigen, dan ligt zijn C4 klaar.

Jerke zei

Ik vind dat Hein het echt moeilijk heeft met zichzelf....dacht direct met Sporting de bakens te kunnen verzetten, maar stuit op een groep die eigenlijk kwalitatief niet sterker is dan de andere Belgische topploegen. Zei zelf dat Trebel en Kums beetje te veel van het goede is maar stelt ze wel beide op, dit zorgt voor onevenwicht in het elftal

Jerke zei

@Bearke, tegen dat sommige boeren geel of rood krijgen op VK...tja is zoals in de competitie dit jaar. Uitzonderlijk Brutus, Freddy en FCB vo altijd zit er niet echt veel bij waar iets deftig uitkomt (uitzonderingen waarschijnlijk vergeten). Te fanatiek waarbij ze enige zin voor realiteit verliezen....Nu fanatiek mag wel hoor, maar soms is het echt niet te doen

Mario zei

Ben zelf Brugge fan en ik moet zeggen dat het op VK vaak even slikken is hoe de Brugge-supporters nu uit de lucht doen, OK ze doen het goed maar blijf met je voetjes op de grond en geniet van het aanvallend voetbal die er de vorige jaren niet was.

Bearke zei

Weet het Mario, wij hebben bij de Genkies ook wel wat van die mannen zitten, maar niet zo erg. Het gekke is dat familie van mijn vrouw in Loppem woont en dat ik met hen verschillende keren op JB ben geweest, de mensen waren allemaal even vriendelijk, wisten nochtans heel goed dat ik voor Genk was.

Arjan de Laet IV zei

Allemaal zo niet aantrekken. Die ene voetbalsite, waarvan we de naam niet kunnen vermelden, trekt nu eenmaal veel volk aan. En als je veel volk over de vloer krijgt, dan trek je ook veel lutsers, losers en geschifte mensen aan. Afkomstig van alle clubs.

Nu ja, wij doen dat anders natuurlijk. Voor je hier mag reaguren stellen we eerst een psychologisch profiel op om na te kijken of je wel stabiel genoeg bent. Vervolgens trekken we je reaguur-CV na. Om dan af te ronden met een keihard diepte-interview.

Wij nemen geen risico's. :)

Jerke zei

Bwa eigenlijk is het de mens, achter de supporter die telt...ik heb zelf lang gevoetbald op vrij hoog niveau en sommige mensen veranderen gewoon op een veld. Varkens op het veld, softies in het dagelijks leven. Voetbal doet gewoon veel met een mensch

Reaguur op dit artikel

Waasland-Beveren jankt over Clement