vrijdag 15 december 2017

Waasland-Beveren verliest misschien Clement

Home > Nieuws > Waasland-Beveren verliest misschien Clement

De nieuwe toptrainer en hoop in bange dagen, Philippe Clement, zal morgen gesprekken aanknopen met Racing Genk. Die zitten naar het schijnt zonder trainer en Philippe zou de openstaande vacature kunnen invullen.

Filip Leopold Lodewijk Maria
Niet de Flup van het verhaal
Racing Genk komt te vroeg voor Clement

Clement is een paar maanden bezig als zaakvoerder van een kleine buurtwinkel en nu reeds zou hij beslagen genoeg zijn om een multinational te leiden? Laat we een beetje ernstig blijven graag. Het zou niet de eerste trainer zijn die het goed deed bij zijn eerste club en daarna afging als een gieter. Glen De Boeck was hem bijvoorbeeld al voor.

Typisch Belgisch voetbal wel, dat leven in de waan van de dag.

Racing Genk zou beter Ryota Morioka en Ibrahima Seck inlijven

Vooral deze spelers zijn bepalend voor het succes van Waasland-Beveren. Haal die weg en KV Red Star Waasland - Sportkring Beveren mag zich opmaken voor een keiharde degradatiestrijd, ook met Clement. Racing Genk zou dan weer (bijna) zeker zijn van PO1-voetbal.

Een trainer is maar zo goed als de kwaliteit van zijn spelers toelaten.

Waasland-Beveren heeft schrik

Ze gaan er wel moedig vanuit dat hun succestrainer blijft, maar erg gerust zijn ze er niet op. Ze mompelen in de ernstige pers iets over "slechte timing", "net voor de wedstrijd tegen Sporting Lokeren" en "afwachten maar".

Moet Clement het doen?

Altijd delicaat natuurlijk. Het gaat nu goed bij Waasland-Beveren, maar dat is geen garantie of het goed zal gaan bij de eventuele nieuwe club. Racing Genk heeft links en rechts wel wat problemen. Oplosbaar. Maar toch hebben ze problemen.

Blijven dan maar? Dat zou natuurlijk enorm ‘mooi’ zijn. Haal de zakdoeken maar al boven. Maar wanneer Philippe volgend seizoen zijn start mist, dan gooien ze hem zonder scrupules buiten. Zo gaat dat. Dan heet het “het was op”.

De kans dat hij zijn start zal missen, is dan ook voorspelbaar groot. Weinig mensen geloven immers dat de sterkhouders van dit Waasland-Beveren volgend seizoen er nog bij zullen zijn. En dat weet Clement ook wel.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

0 reaguursels

Reaguur op dit artikel

Waasland-Beveren verliest misschien Clement