zaterdag 27 januari 2018

Dreigingsniveau op 2, behalve in Gent

Home > Nieuws > Dreigingsniveau op 2, behalve in Gent

Sinds maandag hebben de federale overheid en OCAD het dreigingsniveau verlaagd van 3 naar 2. De Gentse politie heeft echter schrik van Brugse terroristen en houdt het voorlopig op een drietje.

Het is maar een getalletje, toch?

Niet echt. In en rond het al dan niet legale stadion van AA Gent zijn rugzakken en handtassen groter dan een A5-formaat nog steeds niet toegelaten. Voetballers, mietjes en vrouwen die met een kleinere handtas binnen willen, zijn wel welkom.

lockers
Gehandicapten moeten opzouten voor lockers

Mijn handtas is te groot, wat nu?

De club voorziet 144 lockers voor de ingang van Tribune 2. Voetballers, mietjes en vrouwen met een te grote handtas of rugzak kunnen daar hun ding kwijt. Handig is ook dat elke locker over een stopcontact beschikt waarmee smartphones, dildo’s en andere voorwerpen die werken op batterijen kunnen opgeladen worden.

Gratis is dit echter allemaal niet. Voor een kleine locker betaal je 3 euro, voor het mediumformaat mag je 5 euro op tafel leggen. Potentiële terroristen hoeven geen kleingeld mee te nemen, ze kunnen immers ook betalen met Bancontact.

Herevaluatie na AA Gent-Club Brugge

De Gentse politie zal na deze wedstrijd alles grondig evalueren en al dan niet het dreigingsniveau eigenhandig laten dalen.

Beetje overroepen allemaal

Een deel van de blauwzwarte aanhang bevat inderdaad geen doetjes, al jaren zetelen ze in de top wat betreft meeste stadionverboden. Recent lieten de leeghoofden met spraakstoornis zich nog eens goed gaan tijdens Club Brugge-Antwerp.

Maar hooligans komen doorgaans niet met grote handtassen naar het stadion. Bommen, met uitzondering van voetzoekers en rookbommen, gebruiken ze ook al niet echt.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

0 reaguursels

Reaguur op dit artikel

Dreigingsniveau op 2, behalve in Gent