vrijdag 26 januari 2018

Een reisje Londen - deel 1

Home > Reaguurders Verhalen > Een reisje Londen - deel 1

19 december 2016, Jerke junior komt doodleuk melden, "Pa voor mij hoef je geen geschenk te kopen voor mijn verjaardag overmorgen en eigenlijk mijn nieuwjaarsgeschenkje is ook voor niks nodig".

Met gefronste wenkbrauwen en efkes sprakeloos vroeg ik, "Heb je nu ineens plots zorgen betreffende papa's financiële toestand of hebben foute vrienden je iets bezorgd wat eigenlijk van papa niet mag?"

"Niet echt", antwoordde hij me met uitgestreken gezicht, "Maar zo’n citytrip dat lijkt me veel origineler en ik heb wel een ideetje naar waar exact. Londen lijkt me prachtig om samen te doen."

Plots werd me alles duidelijk…

"Dus je wil naar het voetbal ginds?"

Het is geen Ghelamco Arena, maar een krot is het toch ook weer niet...

"Jazeker", zei hij, "En ik weet zelfs naar welke wedstrijd, wij tegen Tottenham en pa 't is op Wembley pa, en de ticketprijzen vallen ook reuze mee pa, bovendien is Londen eigenlijk nog zo ver niet pa..."

"Nu gaat hij al zijn ma ook beginnen imiteren", dacht ik bij mezelf (al 13 jaar mijn ex-vrouw).

"Ja, ja maar euh is die wedstrijd dan in ‘t weekend gepland of tussen de weekends in?"

"Maar allez pa, hoe lang volg je al het Europees voetbal?"

De snoodaard had dit reeds besproken met mijn madam en bij deze werd het een ongelijke strijd, wetende dat ze eigenlijk de fanatiekste Buffalo van het gezin is.

De reis

Arjan gepolst of zijnen helikopter vrij was. Negatief, was hij met gecrasht in zijn zwembad. Dan maar de Gantero zijne pedalo, dacht ik. Maar dat werd ook niks. Uiteindelijk met het bootje vanuit Calais, om 6 uur ’s morgens dan nog... Tijd zat dus.

Op de luxueuze veerboot zouden we wel uitmaken wie in het VK ging rijden. Inmiddels parkeerde we onze wagen in de schoot van de boot, en merkten we dat de Fransen hun droogkast die dag niet moesten gebruiken. Een zestal bussen met mooi uitgedoste Buffalo's vergezelden ons, en de boot voer ons de haven uit.

Al snel bleek dat er al een wedstrijd gestart was. 80 procent van de reizigers werden een beetje ziek. De kots-wedstrijd werd een beetje grimmiger, de toiletten begonnen over te stromen de kotszakjes evenzeer...

Inmiddels voor de kust van Dover gearriveerd en de vriendelijke havenmeester liet ons 2 uur voor de kust dobberen. Inmiddels begon ik enkele pilsjes te consumeren met het idee dat ik straks toch links moest rijden. Mijn verstandig vrouwke heeft dan maar gereden.

Wordt vervolgd.

Bekijk ook:
Een artikel van

Jerke
Jerke

Bekend als...
  • Buffalo Zwijntje
  • Allemansvriend
Wil je net als Jerke ook scoren bij de vrouwtjes?

1 reaguursels

Dirk RAFC1 zei

Dat zijn de leuke uitstapjes; Zelfs "een beetje slecht weer" op zee kan daar weinig aan veranderen. :)

Reaguur op dit artikel

Een reisje Londen - deel 1