donderdag 18 januari 2018

Europese Commissie: "Geen staatssteun bij bouw Ghelamco Arena"

Home > Nieuws > Europese Commissie: "Geen staatssteun bij bouw Ghelamco Arena"

De Standaard laat weten dat de Europese Commissie de aanklacht van de VZW Bruges Stropkes en hun raadsheer Walter Van Steenbrugge een jaar geleden heeft verworpen.

Haha Walter

De steradvocaat had een klacht met de nodige documenten ingediend, maar die kregen het predicaat 'not sufficiently conclusive'. Niet voldoende informatie dus om het verder te behandelen.

Het Walterke had deze keer de klacht wel bij de juiste instanties ingediend. Pas op, onderschat het niet. Er zijn al meer advocaten op dit vlak de mist ingegaan. Vraag het maar aan hetzelfde Walterke.

De woordvoerder (Ricardo Cardoso) van de Europese commissaris voor Mededinging, Margarethe Vestager, zegt hierover dat de Commissie volgens hem wel degelijk bevoegd is voor concurrentievervalsing in de voetbalwereld.

Vervolgens kregen de Bruges Stropkes een half jaar de tijd om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen. Toen dit begin 2017 nog steeds niet was gevonden en ingediend, kon de Commissie niet anders dan het dossier sluiten.

Vervelend wel voor Ignace Vandewalle

Die heeft naar het schijnt net een boek uit over de legale Ghelamco Arena welke volgens hem illegaal zou zijn.

Walter Van Steenbrugge had nochtans nog zo'n mooi voorwoord geschreven en Ignace heeft, met het nodige schuim op de lippen, uiteraard in het boek over deze klacht geschreven.

Helaas 'vergat' Ignace te melden dat de Europese Commissie het verhaal verticaal had geklasseerd. Oeps.

De Standaard heeft gisterenavond getracht een reactie los te weken van Ignace Vandewalle, maar die was begrijpelijk niet bereikbaar voor commentaar.

Update
  • Burgemeester Daniel Termont van Gent gaat klacht indienen bij de strafrechtbank en de burgerlijke rechtbank tegen Ignace Vandewalle.
  • Ignace Vandewalle wist naar eigen zeggen dat de Europese Commissie de klacht van de VZW Bruges Stropkes en Walter Van Steenbrugge naast zich had neergelegd. Maar hij vond het niet nodig om dit te vermelden in zijn boek omdat het anders te dik werd.

    Ja zo'n detail maakt het stukje fictie plots minder spannend natuurlijk.
  • Walter Van Steenbrugge beweert dan weer dat de Europese Commissie hem mondeling totaal andere dingen heeft verteld.
Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

3 reaguursels

Jerke zei

Ik heb het artikel gelezen, een storm in een glas water als je het mij vraagt (maakte me echt wel een beetje zorgen) Het gaat rechtzaken regenen beste Ignace en den Walter heeft er werk bij...Nu, er zullen wel enkele contructies opgezet geweest zijn die op het randje waren...multi nationals betalen ook geen belastingen voor hun inkomsten door "constructief" te zijn met de fiscale wetgeving....

Van der Mauven zei

Ik vind anders dat Vandewalles kledingstijl dan ook wel als illegaal zou mogen worden getaxeerd.
Er zijn grenzen.

Arjan de Laet IV zei

Als ik 20 miljoen euro krijg van Ignace dan schrijf ik deze reactie niet. :)

Reaguur op dit artikel

Europese Commissie: "Geen staatssteun bij bouw Ghelamco Arena"