maandag 1 januari 2018

Operatie ‘Clean Sweep’ is begonnen bij Anderlecht

Home > Nieuws > Operatie ‘Clean Sweep’ is begonnen bij Anderlecht

Met Robert Berić is de eerste faal vertrokken. Hij werd gehuurd van AS Saint-Étienne en keert terug naar zijn oude ploegmakkers. Het is de eerste, maar niet de laatste die mag beschikken.

Olivier Deschacht
Barcelona en Real Madrid denken niet echt aan deze kanjer

One hit wonder

AS Saint-Étienne telde in 2015 nog ongeveer 7.5 miljoen euro neer voor de succesvolle Berić. Een seizoen eerder had het beest immers nog 27 doelpunten gescoord bij SK Rapid Wien. Helaas brak hij later geen potten bij Les Verts. Hij was er nochtans goed begonnen, maar na zijn kruisbandblessure werd hij nooit meer de oude.

Verhuren aan Anderlecht dan maar. Maar ook bij de mauven lukte het niet. Hij kreeg de bal er nergens in, maar toegeven veel opdraven mocht hij ook al niet.

AS Saint-Étienne is al vertrokken op winterstage naar Murcia (Spanje). Verwacht wordt dat Robert zijn oude nieuwe collega’s eerstdaags zal vergezellen.

Exit Nicolae Stanciu

De duurste inkomende transfer in de Jupiler Pro League ooit heeft het niet waargemaakt bij Anderlecht en het ziet er niet naar uit dat het alsnog zal gebeuren. Er was al belangstelling van Besiktas, maar nu heeft Sparta Praag een concreet bod bij Anderlecht neergelegd.

Nicolae is zelf ook klaar met de mauven en wil graag vertrekken naar het Praag van Andrea Stramaccioni.

Pief poef paf en jij bent af

Daar blijft het niet bij. Hamdi Harbaoui zal wellicht naar AA Gent of Zulte Waregem trekken (zit ondertussen bij Zulte Waregem). Het is niet bekend of deze laatste enkel Hamdi wil huren. Maar laat ons eerlijk zijn, dit zit er wel dik in.

Alexandru Chipciu zal wel mentaal in de put zitten, nu recent zijn vader is overleden aan huidkanker. Maar er is weinig plaats en tijd voor sentimenten bij een topclub. Bij een goed bod mag hij weg, maar een verhuring behoort ook tot de mogelijkheden.

Geruchten gaan ook de ronde dat Ivan Obradović voor een laatste keer het licht mag uitdoen bij Anderlecht. Zelf doet hij daar wat laconiek verwonderd over.

Er is nog geen bod binnengekomen van Barcelona of Real Madrid voor absolute sterspeler Olivier Deschacht, maar iedereen is wel in blijde verwachting.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

10 reaguursels

Bearke zei

Anderlecht heeft maar één juiste oplossing voor icoon Ollie: Hein degraderen en T2 maken zodat het icoon T1 kan worden. Dan zit er iemand op de bank die de normen van de club uitstraalt, Coucke laat zien dat je een kenner bent!

Arjan de Laet IV zei

En toch heb ik respect voor Deschacht.

Als fils à papa is het echt wel stukken lastiger om topsporter te zijn. Waarom je elke dag afbeulen en je echt veel ontzeggen, wanneer je gewoon in de zaak van papa kunt stappen en een heel fijn rustig leven zal hebben?

Het is een beperkte voetballer, maar wel één die weet wat hij kan. Het is geen toeval dat hij een buslading veel meer getalenteerden - onder verschillende trainers - naar huis heeft gespeeld.

Hij heeft er keihard voor moeten knokken. Wellicht harder - wegens een gebrek een intrinsiek talent - dan een ander. Respect dus!

Bearke zei

Klopt wel, is echt wel een overlever, doe ik mijn hoed voor af, ligt gewoon niet goed bij de "klassieke" Anderlecht fan.

Arjan de Laet IV zei

En hij heeft een knappe toffe vrouw. Altijd +1.

Bearke zei

Vind ik dus niet, dat knap hè, tof weet ik niet. Ben zelf meer fan van iets gevulder type -)

Arjan de Laet IV zei

Beark,

Conform ons Privacybeleid mag ik je e-mailadres niet doorgeven aan derden.

Maar als jij toestemming geeft, dan speel ik het met plezier door aan, nu ja, gevulde dames. Héél gevulde dames. :)

Bearke zei

Arjan, ik heb het dus degelijk over gevuld en niet Margriet in hoor topperiode. En op het moment ben ik nog goed voorzien, dank je wel..

Van der Mauven zei

Yves' droomvervanger voor Mitrovic: Olli!

Jerke zei

Mijnheer Van der Mauven, t is al goed jong...

Arjan de Laet IV zei

Hou het rustig, jongens :)

Reaguur op dit artikel

Operatie ‘Clean Sweep’ is begonnen bij Anderlecht