maandag 15 januari 2018

Koninklijke Bart Voetbalbond ziet Antwerp-Club Brugge liever niet doorgaan

Home > Nieuws > Koninklijke Bart Voetbalbond ziet Antwerp-Club Brugge liever niet doorgaan

Het nieuwe pareltje aan de Schelde, Tribune 1 van Antwerp, heeft al 3 thuiswedstrijden mogen verwerken. Zondag komt Club Brugge langs en plots moeten er van de KBVB garanties 'voor ’t echt' afgeleverd worden.

E-mail

De dienst veiligheid van de KBVB stuurde vrijdag zowaar een e-mail naar Antwerp. Best wel knap overigens dat ze over een internetverbinding beschikken bij die KBVB en dan zwijgen we nog over de nodige elektriciteit en bekwaam personeel die zo’n complexe machine kunnen bedienen.

De KBVB wou plots bijkomende veiligheidsgaranties van de stad Antwerpen.

Beetje laat wel

Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat ze bij de KBVB nog met een 2400 baud modem (voor de jonge mensen: heel trage en oude modem met piepgeluidjes) werken, waardoor nu pas bij hun is gesignaleerd dat er al sinds 25 november 3 wedstrijden mét nieuwe Tribune 1 zijn afgewerkt te Antwerpen.

Dat ze bij die ludieke kolderbond traag van begrip zijn, zou natuurlijk ook een valabele en ernstige verklaring kunnen zijn voor hun dadendrang.

Komt wel goed

Antwerp zit vandaag samen met de stad en normaal strijken ze de laatste kreukels wel glad.

Het is nog niet bekend of de Antwerpse politici en ambtenaren, net zoals hun Gentse collega's in de Ghelamco Arena, 5000 euro gaan uitgeven aan seks, drugs en rock-'n-roll.

Komt Club Brugge anders alweer goed uit

Mochten er wat stukken en garanties ontbreken, dan kan de wedstrijd worden uitgesteld. Wat het Club Brugge van Bart Verhaeghe (die naar het schijnt tevens ondervoorzitter is van de KBVB) toch wel héél toevallig weer goed zou uitkomen.

Morgen moet de fiere leider immers al knokken tegen Charleroi en bij Brugge voorzien ze toch enige vermoeidheid in de beentjes tegen zondag.

Dat zou natuurlijk een laag-bij-de-grondse insinuatie zijn en daar willen we absoluut niet aan mee doen.

Maar er speelt nog iets anders...

Betonrot

Jawel! Betonrot! Nu moet je even luisteren...

Die KBVB, waar Bart Verhaeghe ondervoorzitter van is, die wil dus bijkomende garanties voor een gloednieuwe tribune. Ja, want die veiligheid, het is wel wat. Superbelangrijk! Toch?

Terwijl dezelfde Bart Verhaeghe, maar dan in de rol van voorzitter van Club Brugge, voortdurend loopt te kirren in de media dat zijn stadion bol staat van de betonrot en dus tijdens elke thuiswedstrijd duizenden levens op het spel zet.

Safety First!

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • 1 keer per week
  • Iedereen ontvangt hem al
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

14 reaguursels

Dirk RAFC1 zei

Eigenlijk is het wel grappig dat de KBVB de veiligheid van een spiksplinternieuwe tribune, die pas door alle instanties gekeurd werd, in vraag gaat stellen maar zich verder geen zorgen maakt over de tribune aan de overkant die plechtig geopend werd op 1 november 1923...

Dogo zei

De artikels zijn top Arjan ! :-)

Bearke zei

Da's een feit en op die andere site is marginaliteit de norm, trollen kan je dat zelfs niet meer noemen.

Arjan de Laet IV zei

Thx girls. We doen ons best. Opvallend is wel dat er hier een totaal andere sfeer van reaguren hangt. Veel meer respect voor elkaars mening en da's jullie verdienste.

Anoniem zei

Ridicule "bezorgdheid" natuurlijk -of toch er zo laat mee afkomen-, maar is het nodig om Club Brugge er zo overdadig bij te betrekken? Bart is nog niet Emperor Palpatine hé. Zowat elke ploeg heeft al vreemde 'bezorgdheden' gehad vlak voor een match tegen Antwerp.

Sowieso kan er vanvoor geroteerd worden, zal Tomecak spelen i.p.v. Limbombe en is er Clasie voor het middenveld. Zelfs Gabulov kan dan keepen, dus vermoeidheid mag geen excuus zijn voor Club. De gemiddelde Bölöni-training is waarschijnlijk toch al even zwaar als een match.

- Bork

Arjan de Laet IV zei

Bork,

Vooral de KBVB mag het ontgelden. Die hadden dat stadion voor 25/11/2017 moeten keuren volgens hun normen. Je kan er nog mee leven wanneer ze dit hadden gedaan 14 dagen geleden, voor aanvang van de winterstop. Maar neen hoor.

Wanneer ze plots dan toch enkele dagen voor een wedstrijd eraan beginnen, terwijl er al 3 thuiswedstrijden zijn afgewerkt, dan is dit gewoon redelijk onnozel.

DAT is niet de fout van Club Brugge. Maar ik vind wel dat je een top dog, wat de ondervoorzitter van de KBVB echt is, er wel mede aansprakelijk voor mag stellen.

Wanneer dezelfde man dan nog eens te pas en onpas de onveiligheid van zijn eigen stadion ligt uit te schreeuwen, want dat is nu eenmaal een inherent gevolg van betonrot, dan mag je dat allemaal wel eens noteren.

Modderfokker zei

Even off topic.
Daarnet een nieuw lid op VK, namelijk 13Kzenzot13. Ik ging strijk...

Krampie zei

Ik hoop dat de match kan doorgaan.

Jerke zei

Maar ja Krampie en ge gaat nog winnen ook

excelsiorke zei

Uiteraard zal de wedstrijd doorgaan. Maar of Antwer die zal winnen... Dit Club is echt wel indrukwekkend hoor.

Arjan de Laet IV zei

Gisteren was FCB wel héél goed. Maar ze zijn er echt nog niet.

Gent was na zijn kampioenenjaar beter dan dit Club Brugge. Rond deze periode wonnen ze in één week tijd van Standard, Anderlecht en Club Brugge. Wie maakte hen wat?

Club Brugge dus.

Jerke zei

Juist Arjan, doch lijkt me hun kern echt heel ruim, dit was bij ons niet het geval. Maar in voetbal is alles mogelijk,...

Arjan de Laet IV zei

Jerke,

Mee eens. Dit Brugge heeft een bredere goede kern, dan Gent toen.

Bovendien moeten ze al een tijdje geen Europees meer spelen. :)

Arjan de Laet IV zei

Krampie,

De wedstrijd gaat door.

Burgemeester Bart De Wever zijn woordvoerder heeft ATV laten weten dat veiligheidsexperts vandaag geen tekortkomingen hebben vastgesteld.

Reaguur op dit artikel

Koninklijke Bart Voetbalbond ziet Antwerp-Club Brugge liever niet doorgaan