zaterdag 27 januari 2018

Yves Vanderhaeghe: "Nog geen stoom uit de neus voor de derby"

Home > Filmpjes > Yves Vanderhaeghe: "Nog geen stoom uit de neus voor de derby"

Zondag is het weer zover, dé derby van België, AA Gent versus Club Brugge. Volgens Yves komt er nog geen stoom uit de neus van de Buffalo's, maar hoopt hij dit wel te zien op het veld morgen.

Waar blijft die stoom?

Gent kan zijn seizoen goed maken

Ze mogen dan wel geen kandidaat meer zijn voor de titel, ze zitten voorlopig wel op koers voor een PO1-plek. Winnen zou voor dit doeleind bijna een zekerheidje zijn en laat ons eerlijk zijn, daar kunnen ze de dramatische start onder topcoach Hein Vanhaezebrouck ook definitief mee uitwissen.

2 topclubs die bovenaan staan

Volgens Yves verdienen beide het om bovenaan te staan. Club Brugge mag dan wel de competitie domineren, Gent is het waard om bij de eerste 6 te eindigen. Hij stelt ook dat AA Gent ondertussen een stevige thuisreputatie heeft opgebouwd en dat willen ze graag zondag bevestigen.

Ideaal moment om Brugge te ontvangen

Hier blijft Vanderhaeghe wat op de vlakte, maar hij vindt het wel een voordeel dat Gent al een lange reeks thuis gewonnen heeft, wat toch goed is voor het vertrouwen. “We zijn niet onoverwinnelijk, maar thuis loopt het wel snor”, laat Yves zijn gevoelens spreken.

Buitenlanders snappen niet altijd het belang van de derby

Het is een clash tussen 2 ploegen, die dicht bij elkaar wonen en er is een grote rivaliteit. Yves probeert naar vergelijkingspunten te zoeken in het land van herkomst van de vele buitenlanders bij AA Gent.Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • De mooie en intelligente mensen ontvangen hem al
  • 1 keer per week
  • Uitschrijven is eenvoudig
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

0 reaguursels

Reaguur op dit artikel

Yves Vanderhaeghe: "Nog geen stoom uit de neus voor de derby"