zondag 4 februari 2018

Peter Maes doet huiliehuil over spelers van Lokeren

Home > Nieuws > Peter Maes doet huiliehuil over spelers van Lokeren

Na afloop van de 0-3 nederlaag tegen Standard sloegen de stoppen een beetje door bij Peter Maes. Hij kon zelfs niet leven met de prestaties van zijn team. God zeg, wat een ellende.

Peter Maes
Peter Maes is depressief

Relativeren kan geen kwaad

Het is maar voetbal. Soms win je en soms verlies je. Het ene moment ben je fier op de dadendrang van je team, een wedstrijd later weet je niet waar kruipen voor de niet-prestatie van hetzelfde team.

Gezien de budgettaire mogelijkheden presteert Sporting Lokeren gewoon op zijn niveau. Met deze club kan je niet elk seizoen flirten met play-off 1. Integendeel, je kan er zelfs mee degraderen ook.

Thug “Peter” Life gaat uit zijn dak

Volgens Maes was Standard niet goed, maar Lokeren gewoon slecht. "Slechte beslissingen, constant balverlies en na 15 minuten was het op", tierde hij. Toegeven het duurde even voor Standard het gaspedaal indrukte, maar wanneer ze het wel een beetje deden, was Lokeren een vogeltje voor de kat.

Petertje gaat vanaf nu héél héél streng zijn en start nu reeds met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Tussen de regels door laat hij begrijpen dat bepaalde jongens straks andere oorden mogen opzoeken.

Waar is zijn eigen verantwoordelijkheid?

Fysiek niet top? Heb je daar geen trainer voor?

Mentale zoutzakken? Heb je hier ook weer geen trainer voor?

Is het ook niet gevaarlijk om nu al te insinueren dat er afscheid zal genomen worden van bepaalde spelers – die wellicht gewoon niet beter kunnen? Dat zal deze spelers nogal motiveren om er vol voor te gaan.

In augustus, kort na zijn aanstelling bij Lokeren, stelde Maes vast dat de groep te weinig grinta heeft en te nederig was. We zijn nu februari en er is geen progressie gemaakt.

Heeft de trainer hier ook geen verdienste in?

Misschien moet Peter ook gewoon aanvaarden dat dit Lokeren gewoonweg veel minder kwaliteit heeft dan bij zijn eerste passage?

Wanneer KV Mechelen straks onverwacht punten zou meegraaien op Anderlecht, dan wacht Lokeren nog een spannend degradatieslot dat met de billen toe moet afgewerkt worden.

Lokeren speelt al een heel seizoen vrij plat. Het heeft nu geen zin meer om te tieren als een pitbull met rabiës en stoere praatjes te verkopen. Daar is het een beetje te laat voor.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • De mooie en intelligente mensen ontvangen hem al
  • 1 keer per week
  • Uitschrijven is eenvoudig
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

2 reaguursels

Bearke zei

En dat ik hem mis...

Bara zei

Aernout is de puurste hypocriet die er is.

Reaguur op dit artikel

Peter Maes doet huiliehuil over spelers van Lokeren