zaterdag 10 februari 2018

William Owusu heeft last van psychoses

Home > Nieuws > William Owusu heeft last van psychoses

De arme Antwerp-speler is blijkbaar al eens meer het contact met de werkelijkheid kwijt. Hij stelt dat Bölöni een soort messias is en dat een onzichtbare onbestaande entiteit belangrijker is dan zijn familie en vrienden.

William Owusu
William Owusu ziet ze vliegen

Wat is een psychose?

Een psychose is een abnormale geestelijke toestand die o.a. resulteert in moeilijkheden om te vertellen wat echt is en wat niet. Symptomen kunnen valse overtuigingen bevatten en dingen zien of horen die anderen niet zien of horen. Wanen, hallucinaties en verward denken, het kan allemaal in het pakket zitten.

Het kan verschillende oorzaken hebben:
  • Geestesziekte, zoals schizofrenie of een bipolaire stoornis
  • Slaapgebrek
  • Bepaalde medische aandoeningen
  • Gebruik van bepaalde medicijnen en drugs zoals alcohol of cannabis
  • ...
Eén type, bekend als postpartum psychose, kan optreden na het werpen van broedsel. Doch dit is in het geval van Owusu redelijk onwaarschijnlijk.

Aangenomen wordt dat de neurotransmitter dopamine een rol speelt. Een diagnose van een psychische aandoening vereist uitsluiting van andere mogelijke oorzaken. Geijkte testen kunnen worden uitgevoerd om eventuele andere oorzaken te achterhalen. Men kan nakijken of er bepaalde problemen zijn met het centrale zenuwstelsel, toxines of andere gezondheidsproblemen.

De behandeling kan bestaan uit antipsychotica, counseling en sociale ondersteuning.

Vroegtijdige behandeling lijkt het probleem te verbeteren. Medicijnen lijken een matig effect te hebben. Resultaten zijn afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Ongeveer 3% van de mensen ontwikkelt wel eens een psychose.

De aandoening is al sinds de 4de eeuw voor Christus beschreven door Hippocrates.

Owusu heeft er duidelijk last van

Hij zag hoe een onzichtbare entiteit via een ‘profeet’ iemand genas. Dezelfde profeet voorspelde dat Antwerp ging promoveren vorig seizoen, wat naar het schijnt nog gebeurde ook. Owusu had ook zijn aandeel in die promotie, naar eigen zeggen heeft hij immers iedereen de moeder gebeden.

Volgens Owusu kan zijn onzichtbare vriend alles genezen. Zelfs kanker. Je moet alleen maar accepteren dat het kan. Maar die liefhebbende onzichtbare entiteit zou wel niet in actie schieten wanneer je hem niet altijd zou aanvaarden.

Ja zo zijn liefhebbende entiteiten wel meer. “Ah je gelooft niet in mij all the way and all the time? Ga jij nu maar lekker dood zie”, kirren die wel eens.

Als Owusu scoort of wint met Antwerp, dan is dit te danken aan zijn almachtige ingebeelde - toch niet altijd zo liefhebbende - vriend. Wanneer Owusu niet scoort of wint ja, dan euh, komt het volgende keer wel in orde. Sure.

Volgens Owusu heeft zijn mysterieuze eindeloos goede ingebeelde vriend ook Bölöni gemanipuleerd om de speler bij Antwerp te houden. Het is wel wat.

Owusu bidt nu wederom iedereen de moeder dat zijn kameraad, die hoog in de wolken leeft, Antwerp in PO1 zal brengen. Hij is er zeker van dat deze goddelijke verschijning het allemaal voor elkaar zal brengen. Alsof de almachtige geen betere dingen heeft te doen natuurlijk.

Nu ja, als het lukt, dan is god een Antwerp-supporter.

Bekijk ook:
Schrijf je in op de Nieuwsbrief van Voetbal Kantine
Postvrouw

  • Mis geen enkel artikel meer
  • De mooie en intelligente mensen ontvangen hem al
  • 1 keer per week
  • Uitschrijven is eenvoudig
  • Wordt geleverd door ons snoepje Vanessa
Schrijf mij in knop

1 reaguursels

Dogo zei

God een Antwerp-supporter, lijkt me de meest logische keuze voor Hem :-))

Reaguur op dit artikel

William Owusu heeft last van psychoses